Weet jij dat de overlevingskans van een slachtoffer van een hartstilstand het grootst is als een omstander binnen 6 minuten 1-1-2 belt, start met reanimeren en een AED aansluit?

OVER ONS

De werkgroep zet zich in om een goede dekking met BurgerHulpVerleners in de Laar in Arnhem te krijgen. Zij zijn namelijk degene die in actie komen als iemand een hartstilstand krijgt. Hoe beter de dekking, hoe meer mensen we kunnen helpen bij een hartstilstand.

Elke seconde telt! 

De inzet van Burgerhulpverleners wordt ondersteund door AED’s. Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een circulatiestoornis.

ACTIVITEITEN

 

💓 Stimuleren bewoners om burgerhulpverlener te worden,
💓 Na inzet begeleiden van de burgerhulpverleners,
💓 Beheerders van AED’s ondersteunen bij hun zorg voor de AED,
💓 Software update na aangepaste reanimatie richtlijnen,
💓 Met de gemeente overleggen we omtrent gemeentelijk AED beleid, o.a. vervanging van verouderde AED’s en opleiden van bewoners.
💓 Initiëren acties en bieden ondersteuning om AED’s, aanwezig in gebouwen, buiten te hangen voor 24/7 beschikbaarheid voor iedereen,

💓 Organiseren “Meet & Greet” voor burgerhulpverleners.

Wil je onze activiteiten volgen of meer over ons weten?

WAT IS EEN BURGERHULPVERLENER?

Een BurgerHulpVerlener is een burger, die is opgeleid om een slachtoffer te reanimeren.
De burgerhulpverleners is aangemeld voor het oproepsysteem van HartslagNU. Dat betekent dat de burgerhulpverlener een oproep krijgt als iemand in de buurt een hartstilstand heeft.
Wel zo prettig, want zo is er altijd wel iemand ter plekke als het echt nodig is. Een burgerhulpverlener reanimeert het slachtoffer namelijk nog vóórdat er een ambulance ter plaatse is. Dit vergoot op overleven aanzienlijk.
Per dag hebben 300 mensen hulp nodig bij een plotse hartstilstand.

Wil jij in de toekomst ook het verschil maken en nog voor de komst van de professionele hulpverlening starten met een reanimatie?

 

Volg dan de cursus reanimatie & AED gebruik bij volwassenen.

TIP! Vaak kun je de kosten van een cursus declareren bij jouw ziektekostenverzekering 😊

 

Voor meer informatie en inschrijven kun je kijken op deze websites:

 

OVER DEZE WEBSITE

wijkdelaar.nl is er voor iedere inwoner van onze wijk. De website is eigendom van de Wijkvereniging de Laar en wordt medebeheerd door diverse instanties in de wijk. Zodat we jou zo goed mogelijk kunnen informeren over alles wat er in de wijk speelt. Heb je tips? Laat het ons weten! 

WIJKVERENIGING DE LAAR

p/a Randweg 2a
6845AC Arnhem

E-mail: info@wijkdelaar.nl

Bank: NL07 INGB 0002 7430 54
KvK nr: 40122547

@2023 – All Right Reserved.
Ontwikkeld en ontworpen door Puur-Communicatie