Even voorstellen!

Wijkgericht werker Arnhem Zuid-West

Danique Assen

Hoi allemaal, vanuit SWOA werk in de wijk De Laar. Mocht je vragen hebben kan je bij mij terecht. We komen elkaar vast ergens tegen!

T: 06 – 50 63 27 41

M: DAssen@swoa.nl

Even voorstellen!

Wijkgericht werker Arnhem Zuid-West

Astrid Ariës

Is Danique met vakantie of om een andere reden niet bereikbaar? Dan mag je contact met mij opnemen. Ik help je graag verder!

T: 06 – 10 78 49 51

M: AAries@swoa.nl 

SWOA-nieuws uit De Laar

In gesprek met vrijwilligster Geeta

Vandaag neem ik, Danique, plaats aan tafel bij Geeta. Zij is een van de vrijwilligers in De Laarhof en neemt ons mee in haar verhaal als vrijwilligster!

 

Geeta is een vrouw van 53 jaar en woont samen met 1 van haar 4 kinderen in de laar. Als ze niet bij De Laarhof is, is ze graag buiten. Wandelen en fietsen is voor echt een heerlijk ontspannen moment, zelf in de herfst en de winter is ze graag buiten en als ze niet buiten is dan leest ze graag een boek.


Ze omschrijft zichzelf als een sociale vrouw die graag mensen helpt. De facetten van het vrijwilligerswerk liggen dus erg dicht bij Geeta, daarom dat ze zich ook moeiteloos inzet voor De Laarhof!

 

Zelf een initiatief opzetten in De Laar?

Ben je enthousiast om een eigen club of bijeenkomst te starten, maar mis je de juiste ruimte? Of zit je vol ideeën maar weet je niet waar je moet beginnen met het organiseren van een wijkactiviteit? Wij staan voor je klaar om je te ondersteunen!

 

Hierbij kan gedachten worden aan het zoeken of bieden van de juiste locatie voor jouw activiteit. Maar we doen meer dan alleen het faciliteren van een ruimte. Bijvoorbeeld als je graag een wijkactiviteit wilt opzetten, maar je weet niet hoe. Of je mist de kennis van het organiseren, dan helpen we graag! We nemen de organisatie niet van je over, maar begeleiden je en geven tips bij het opzetten van jouw activiteit in De Laar.

Jezelf vrijwillig inzetten

Vrijwilligers zijn de spil van onze organisatie. We vinden het dan ook belangrijk dat jij je als vrijwilliger op je plek voelt en daarom proberen we zo goed mogelijk aan te sluiten bij jouw wensen.

 

Ons uitgangspunt is dat de beroepskracht ondersteunend is aan jou als vrijwilliger. Dat wil zeggen dat je als zelfstandig jouw taken oppakt, en daar waar nodig beroep doet op de beroepskracht. De ene vrijwilliger zal meer ondersteuning wensen dan een andere vrijwilliger, en dat is oké! We kijken ook daarbij naar ieders mogelijkheden en grenzen. De betaalde kracht is uiteindelijk de eindverantwoordelijke over wat er binnen de organisatie gebeurt. Daarbij geldt wel: vrijwilligerswerk is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Er wordt namelijk wel op je gerekend. 

 

Benieuwd? Op de website van SWOA staan verschillende vacatures waarop je kan reageren. Of stuur een mail naar vrijwilliger@swoa.nl

Wie is SWOA?

Wij zijn een organisatie die mensen ondersteunt in Arnhem. Al bijna 55 jaar dé welzijnsorganisatie die zich inzet voor de ouder wordende en de oudere inwoner in en om Arnhem.

 

Bij SWOA geloven we dat ieder mens het recht heeft om in vrijheid en zelfstandigheid te kunnen blijven functioneren. Onze missie is om ouderen in Arnhem te voorzien van veel verschillende diensten en activiteiten die hun welzijn en levenskwaliteit verhogen. Van begeleiding thuis tot inspirerende activiteiten op locatie, en alles daartussenin. Met de hulp van onze ruim 450 toegewijde (vrijwillige) medewerkers zetten we ons elke dag in om dit doel te bereiken. 

 

We richten ons niet alleen op ouderen die al ondersteuning nodig hebben, maar bieden ook volop activiteiten aan voor 55+ers die nog volop in het leven staan en graag willen blijven bewegen, leren en sociaal actief willen blijven.

OVER DEZE WEBSITE

wijkdelaar.nl is er voor iedere inwoner van onze wijk. De website is eigendom van de Wijkvereniging de Laar en wordt medebeheerd door diverse instanties in de wijk. Zodat we jou zo goed mogelijk kunnen informeren over alles wat er in de wijk speelt. Heb je tips? Laat het ons weten! 

WIJKVERENIGING DE LAAR

p/a Randweg 2a
6845AC Arnhem

E-mail: info@wijkdelaar.nl

Bank: NL07 INGB 0002 7430 54
KvK nr: 40122547

@2023 – All Right Reserved.
Ontwikkeld en ontworpen door Puur-Communicatie