KUNST EN CULTUUR

GROEP

DE LAAR

OVER ONS

De Kunst- en Cultuurgroep is opgericht in 2019. De initiatiefneemster was Jelleke Bakker. Inmiddels bestaat de groep uit 6 personen. Jelleke Bakker, Con van Roden, Bart van de Wateringen, Nico Kambergen, Christa van der Meer en Huquette van der Jagt.

 

Het eerste project was een routeboekje, met een wandel- en fietsroute langs publieke kunst in de wijk De Laar. Dit is in samenwerking met Stichting Kunst in de publieke ruimte gerealiseerd en in het voorjaar van 2020 uitgegeven.

In 2022 en 2023 heeft de groep een atelierroute met kunstenaars uit de wijk

georganiseerd, waar in 2023 ook de 4 basisscholen bij betrokken waren.

 

In 2024 zal er voor de derde keer een atelierroute georganiseerd worden.

Wie vindt het leuk hieraan deel te nemen of te helpen met de organisatie?

Naast het organiseren van het Kunstcafé 55plus (vier keer per jaar op een donderdagochtend), is het streven om ook meer muziekoptredens in het weekend te organiseren. Hiervoor is de cultuurgroep op zoek naar enthousiaste muziekliefhebbers.

ATELIERROUTE

De Kunst- en Cultuur Groep de Laar organiseert ieder jaar een atelierroute in De Laar met als doel bekendheid te geven aan kunst en onze kunstenaars. Door de laagdrempeligheid van de atelierroute maken bezoekers op een ontspannende manier kennis met kunst in zijn algemeenheid.

In 2022 en 2023 deden ca 20 kunstenaars van verschillende disciplines, zoals beeldhouwers, grafici, schilders, tekenaars, fotografen, enz. mee. Het aantal deelnemende kunstenaars en bezoekers groeit ieder jaar. Een aantal kunstenaars exposeert thuis in hun eigen atelier. In de wijk zijn verder nog een aantal locaties waar meerdere kunstenaars samen exposeren. De kunstenaars zijn zelf aanwezig en geven daar uitgebreid uitleg over hun werk.

Ieder jaar worden Arnhemse gastkunstenaars van buiten onze wijk uitgenodigd om mee te doen.

KUNSTROUTE

Met onze Kunstroute kan je al wandelend of fietsend de mooiste kunstwerken zien in je eigen wijk.  

55+ CAFÉ

Al bijna 10 jaar organiseert de afdeling Cultuur 55plus van Rozet het Kunstcafé voor 55 plussers.

Ook in De Laar is er, 4 keer per jaar een Kunstcafé 55Plus, waar 55Min ook welkom is. Dit wordt georganiseerd door kunst- en cultuurgroep De Laar in de kantine van sporthal De Laar aan de Brabantweg.

 

Kernbegrippen bij de kunstcafés zijn: cultuur, ontmoeting en inspiratie. Onder het genot van een lekker kopje koffie of thee kunt u genieten van een heel divers aanbod op het gebied van kunst, cultuur en taal.

 

Het kunstcafé is (meestal) op donderdagochtend, van 10.30 uur tot 12.00 uur. Het thema en de data worden gedurende het jaar bekend gemaakt, middels een poster in De Laarhof, het Rozetje en bij de supermarkten Jumbo en Plus. Ook in het Laarnieuws wordt vermeld wat het thema is en op welke datum. Hou ook de wijkagenda in de gaten!

DOE MEE!

Wil je meedoen aan de atelierroute, heb je een leuk initiatief op het gebied van kunst en cultuur of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op!

OVER DEZE WEBSITE

wijkdelaar.nl is er voor iedere inwoner van onze wijk. De website is eigendom van de Wijkvereniging de Laar en wordt medebeheerd door diverse instanties in de wijk. Zodat we jou zo goed mogelijk kunnen informeren over alles wat er in de wijk speelt. Heb je tips? Laat het ons weten! 

WIJKVERENIGING DE LAAR

p/a Randweg 2a
6845AC Arnhem

E-mail: info@wijkdelaar.nl

Bank: NL07 INGB 0002 7430 54
KvK nr: 40122547

@2023 – All Right Reserved.
Ontwikkeld en ontworpen door Puur-Communicatie