Wie zijn wij?

Ons team van jongerenwerkers, bestaande uit zowel mannen als vrouwen, werken samen met de wijkpartners aan de ontwikkeling van de jongeren. Het team bestaat uit professionals met een verschillende achtergrond en expertise en vormen samen een geheel, waarmee we jongeren van diverse achtergronden aanspreken.

LEES MEER

Wat doen wij?

Om vroegtijdig in contact te komen met jongeren en trends te kunnen signaleren, hanteren wij een proactieve en outreachende werkwijze. Dit betekent dat een groot deel van onze werkzaamheden bestaat uit ambulante rondes in de avonduren en in het weekend. We werken hierbij vindplaatsgericht, zowel buiten op straat als online op social media: wij zijn daar, waar de jongeren zich bevinden.

 

Wij onderschrijven het belang van preventief werken volledig: daar waar zorgvragen en dus intensieve en/of repressieve trajecten voorkomen kunnen worden door preventieve werkzaamheden en activiteiten, moeten we daar in het belang van de jongeren en van hun omgeving een optimale inspanning voor leveren. Wij werken preventief door een integrale werkwijze (dat wil zeggen: de zorg, veiligheids- en sociale domeinen overstijgend) te hanteren en te implementeren, waarbij wij met de jongeren werken aan duurzame talentontwikkeling, het bevorderen van jongerenparticipatie, het aanpakken van individuele problemen.

Met wie werken we samen?

In onze aanpak werken we met verschillende partners samen. In eerste instantie werken we samen met onze jongerenwerkpartners Powerplug NL en Youth for Christ. Daarnaast werken samen met Sportbedrijf Arnhem als het gaat om het bevorderen van een gezonde leefstijl en sportdeelname. Ook werken we samen met andere domeinen, zoals het zorgdomein (wijkteams), het veiligheidsdomein (handhaving en politie) en het onderwijs (basisscholen en middelbare scholen).

OVER DEZE WEBSITE

wijkdelaar.nl is er voor iedere inwoner van onze wijk. De website is eigendom van de Wijkvereniging de Laar en wordt medebeheerd door diverse instanties in de wijk. Zodat we jou zo goed mogelijk kunnen informeren over alles wat er in de wijk speelt. Heb je tips? Laat het ons weten! 

WIJKVERENIGING DE LAAR

p/a Randweg 2a
6845AC Arnhem

E-mail: info@wijkdelaar.nl

Bank: NL07 INGB 0002 7430 54
KvK nr: 40122547

@2023 – All Right Reserved.
Ontwikkeld en ontworpen door Puur-Communicatie