over de wijk

WELKOM IN DE LAAR

In De Laar is het heerlijk vertoeven. Je bevindt je in een wijk met veel groen aan de rand van de stad. Wandelen, joggen of gewoon genieten van een ontspannen middag in een park of langs de Rijkerswoerdse plassen, de Laar biedt alle mogelijkheden om even aan de dagelijkse hectiek te ontsnappen.

Met een diversiteit aan woningen, van gezellige rijtjeshuizen tot ruime appartementen, is er voor elk wat wils. De Laar telt een levendige mix van bewoners, variërend van jonge gezinnen tot enthousiaste senioren, wat de wijk een warm en inclusief karakter geeft.

Voorzieningen zoals winkels, scholen en sportfaciliteiten zijn ruim vertegenwoordigd, waardoor De Laar niet alleen een fijne plek is om te wonen, maar ook een praktische keuze voor het dagelijks leven. De goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer en de nabijheid van uitvalswegen maken het gemakkelijk om de rest van Arnhem en daarbuiten te verkennen.

Kortom, De Laar is niet zomaar een wijk; het is een levendige gemeenschap die leeft, beweegt en samen groeit.

het ontstaan van de wijk

EEN STUKJE HISTORIE

De Laar is sinds 1 januari 1974 een Arnhemse woonwijk. Daarvoor was De Laar een Elster buurschap. Het gebied 'De Laar' werd in het noorden begrensd door de Eldense Zeeg, in het oosten door de Rijksweg Noord - Batavierenweg, in het zuiden door de Laarse Pijp bij de Laarstraat en in het westen door de Grote Molenstraat.

Het woord 'laar' betekent woeste grond, moerassig land, broekland, open plek in het bos. De buurschap 'De Laar' werd sinds 1879 doorsneden door de spoorlijn Arnhem-Nijmegen. Het oostelijk deel maakt sinds 1974 deel uit van de Arnhemse woonwijk De Laar West, het westelijk deel sinds 1 januari 1995 van Arnhem, sinds 2005 van de nieuwbouwwijk Schuytgraaf.

De Laar is sinds 1 januari 1974 een Arnhemse woonwijk. De wijk is ontstaan toen er meer jonge gezinnen nieuwbouw zochten. De wijk werd gebouwd in de jaren 70/80 en ligt ten zuiden van Elderveld en Elden.

De wijk wordt door de Batavierenweg verdeeld in De Laar West en De Laar Oost.

feitjes en weetjes

CIJFERS OVER DE WIJK

Bevolkingscijfers

Hoeveel mensen wonen er in de Laar, hoeveel gezinnen en hoeveel alleenstaanden? Waar komen ze vandaan en neem de bevolking in de Laar toe of af? Je ziet het allemaal hier!

Leefbaarometer

Hoe is het gesteld met de leefbaarheid in de wijk, met het aantal woningen en voorzieningen. Hoe staat het met de sociale samenhang en veiligheid? Hier zie je meer!

OVER DEZE WEBSITE

wijkdelaar.nl is er voor iedere inwoner van onze wijk. De website is eigendom van de Wijkvereniging de Laar en wordt medebeheerd door diverse instanties in de wijk. Zodat we jou zo goed mogelijk kunnen informeren over alles wat er in de wijk speelt. Heb je tips? Laat het ons weten! 

WIJKVERENIGING DE LAAR

p/a Randweg 2a
6845AC Arnhem

E-mail: info@wijkdelaar.nl

Bank: NL07 INGB 0002 7430 54
KvK nr: 40122547

@2023 – All Right Reserved.
Ontwikkeld en ontworpen door Puur-Communicatie

over De Laar  /  over de wijkvereniging  /  lid worden  /  wijkblad nieuws wijkagenda