Film ‘Heggeweer’

van Dick Broere

Op dinsdag 18 juni vertonen wij bij Bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek de film Heggeweer. Agrarisch natuurbeheer levert mooie natuur op. En… heerlijke gezonde producten uit de regio. Dat is wat deze film wil laten zien. Kom dus kijken en proeven van en op Arnhemse bodem!

De Film

De agrarische natuurvereniging Vereniging Streekbeheer Rijnstromen is een groep grondeigenaren, vooral boeren, die op hun grond natuurbeheer uitvoeren. Ze graven poelen voor amfibieën, leggen akkerranden aan, gaan pas maaien als de weidevogels uitgebroed zijn, planten nieuwe heggen en hagen of leggen zelfs een plasdras gebied aan.

Een gedeelte van het gebied van de VSR ligt in de gemeente Arnhem en het is ook daar waar dankzij het uitgesteld maaien een zeer zeldzame populatie van de Knautiabij gevonden is op een dijkje bij het Velperbroekcircuit. In de film zien we veel weidevogels, insecten, parende ringslangen, een jagende velduil en nog veel meer bijzondere natuur die het resultaat is van deze maatregelen. Boeren krijgen hiervoor een vergoeding van de provincie.

Deze VSR bestaat dit jaar al 25 jaar en heeft een film laten maken over de opbrengsten van agrarisch natuurbeheer: mooie natuur. De natuur van de boeren. Op deze avond vertonen we de film, laten we een boer aan het woord en is er ruimte voor discussie.

Trailer van de film Heggeweer

Camera en regie: Erik den Boer en Bram Sturm.

Het programma

Je bent vanaf 19:00 uur welkom bij Bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek. We starten met een proeverij van heerlijke lokale producten van de boeren die je in de film voorbij ziet komen. Hierna kijken we de film en we sluiten af met een borrel.

19:00 inloop + proeverij (buiten bij mooi weer)

20:00 start film

21:00 zaalgesprek + aansluitend borrel

​22:00 Sluiting

Opgeven

Opgeven kan via het formulier op website: natuurcentrumarnhem.nl/activiteiten. De entree is 5 euro. We kunnen de kosten voor deze avond en de proeverij laag houden door een bijdrage van de lokale boeren en de Gemeente Arnhem! Drankjes zijn voor eigen rekening.

You may also like

OVER DEZE WEBSITE

wijkdelaar.nl is er voor iedere inwoner van onze wijk. De website is eigendom van de Wijkvereniging de Laar en wordt medebeheerd door diverse instanties in de wijk. Zodat we jou zo goed mogelijk kunnen informeren over alles wat er in de wijk speelt. Heb je tips? Laat het ons weten! 

WIJKVERENIGING DE LAAR

p/a Randweg 2a
6845AC Arnhem

E-mail: info@wijkdelaar.nl

Bank: NL07 INGB 0002 7430 54
KvK nr: 40122547

@2023 – All Right Reserved.
Ontwikkeld en ontworpen door Puur-Communicatie

over De Laar  /  over de wijkvereniging  /  lid worden  /  wijkblad nieuws wijkagenda