Vrijwilligers gevraagd voor snoeiwerk

van Dick Broere

Heb jij groene vingers? Ben jij graag buiten? En vind je het leuk om mensen te helpen?  Meld je dan aan als tuinvrijwilliger bij Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Arnhem (MVT Arnhem). MVT Arnhem helpt jaarlijks 450 mensen met hun tuin. Op dit moment is er een wachtlijst vanwege een tekort aan vrijwilligers. Daarom zijn we op zoek naar meer helpende handen van enthousiaste Arnhemmers. Omdat we een tekort aan tuinvrijwilligers hebben en veel tuinaanvragen, gaan we vanaf 1 juli tot en met 31 december 2024 een proef doen met een vrijwilligersvergoeding voor jou als tuinvrijwilliger. We bieden jou in die periode een vergoeding per tuin aan van € 25,- Hiervoor werk je 4 uur aan 1 tuin. 

Welke kennis en vaardigheden zijn nodig?

Kennis van en ervaring met tuinonderhoud is handig. We zoeken geen prof maar het is fijn dat je het onderscheid weet te maken tussen onkruid en tuinplanten. Verder vragen we van jou respect voor anderen en inlevingsvermogen. Wat maakt het vrijwilligerswerk de moeite waard? Jij helpt mensen die zelf niet (meer) in staat zijn om hun tuin te onderhouden. Dankzij jouw inzet zijn mensen in staat om in hun huis te blijven wonen en hoeven zij zich niet te schamen voor achterstallig onderhoud. Jouw inzet wordt gewaardeerd door de hulpvragers en MVT Arnhem.

De mensen die MVT Arnhem om hulp vragen zijn kwetsbare Arnhemmers, mensen met een lichamelijke of psychische beperking, ouderen met een klein sociaal netwerk en mantelzorgers. Onze vrijwilligers helpen ze op een praktische manier weer op weg en als tuinvrijwilliger lever je hier een grote bijdrage aan.

Tijdbesteding

Dat mag je zelf indelen en je maakt zelf een afspraak met de hulpvrager waardoor je kunt afspreken wanneer jou dat het beste uitkomt. Een vrijwilliger besteedt 4 uur aan een tuinklus. Je kunt je tijd zelf indelen en naar gelang jouw behoefte ben je een dagdeel (een ochtend of een middag) beschikbaar. Dat kan ook 1x per maand zijn of meer regelmatig. We zijn blij met alle hulp.

Waar?
Naar gelang uw behoefte kunt u ingezet worden in en rondom je eigen wijk of in heel Arnhem.

Vergoeding

Per tuinklus van 4 uur krijg je € 25. Per jaar mag je maximaal € 2.100,- als vrijwilligersvergoeding belastingvrij ontvangen. Hoeveel je als vergoeding ontvangt hangt dus helemaal van jou af en natuurlijk van hoe vaak je je wilt inzetten. MVT helpt jou dit maximum bedrag in de gaten te houden.

Je bent verzekerd tijdens jouw vrijwilligerswerk. Wij voorzien in goede tuingereedschappen, wat je van ons in bruikleen krijgt. Ben jij enthousiast en past dit bij jou? Neem dan contact op met Hannette Wijma via emailadres h.wijma@mvtarnhem.nl of via telefoonnummer 026-3703540. We heten je graag welkom bij MVT Arnhem als tuinvrijwilliger!

You may also like

OVER DEZE WEBSITE

wijkdelaar.nl is er voor iedere inwoner van onze wijk. De website is eigendom van de Wijkvereniging de Laar en wordt medebeheerd door diverse instanties in de wijk. Zodat we jou zo goed mogelijk kunnen informeren over alles wat er in de wijk speelt. Heb je tips? Laat het ons weten! 

WIJKVERENIGING DE LAAR

p/a Randweg 2a
6845AC Arnhem

E-mail: info@wijkdelaar.nl

Bank: NL07 INGB 0002 7430 54
KvK nr: 40122547

@2023 – All Right Reserved.
Ontwikkeld en ontworpen door Puur-Communicatie

over De Laar  /  over de wijkvereniging  /  lid worden  /  wijkblad nieuws wijkagenda