In gesprek met: vrijwilligster Geeta

van Sociaal Werker SWOA

Vandaag neem ik, Danique, plaats aan tafel bij Geeta. Zij is een van de vrijwilligers in De Laarhof en neemt ons mee in haar verhaal als vrijwilligster!

Geeta is een vrouw van 53 jaar en woont samen met 1 van haar 4 kinderen in de laar. Als ze niet bij De Laarhof is, is ze graag buiten. Wandelen en fietsen is voor echt een heerlijk ontspannen moment, zelf in de herfst en de winter is ze graag buiten en als ze niet buiten is dan leest ze graag een boek.

Ze omschrijft zichzelf als een sociale vrouw die graag mensen helpt. De facetten van het vrijwilligerswerk liggen dus erg dicht bij Geeta, daarom dat ze zich ook moeiteloos inzet voor De Laarhof.

Voor de bezoekers van  De Laarhof is Geeta een vast gezicht. Vijf dagen in de week is ze aanwezig om de bezoekers warm te ontvangen.

Voordat Geeta haar vrijwilligerswerk startte bij De Laarhof had ze een baan als manager bij een groot telecombedrijf. Door de jaren heen heeft ze zichzelf omhooggewerkt. Ze begon als parttime telefoniste en groeide door tot fulltime manager van de afdeling. Haar bewijsdrang was hoog. Ze wilde graag laten zien dat ze als moeder van 4, zonder diploma’s, ook iets kon bereiken met hard werken.

Helaas kwam er voor Geeta een eind aan deze carrière toen zij na een lange strijd in een burn-out terecht kwam. Even leek alles uitzichtloos, totdat ze niet langer thuis wilde zitten. Ze had gehoord van mensen uit de buurt en gelezen in de wijkkrant dat er in de laar een buurthuis was geopend en daar wilde ze wel graag naar toe. Zonder ook maar enig idee te hebben van wat er allemaal te doen was, is ze naar binnen gestapt. Ze vertelt dat ze toe was aan gezelligheid en het leggen van sociale contacten. En dát heeft ze gevonden bij De Laarhof. Ze is uiteindelijk niet meer weggegaan.

Sinds de zomer van 2023 is Geeta actief vrijwilliger bij De Laarhof. Ze is de gastvrouw voor vijf dagen in de week. In het begin kwam ze elke dag een paar uur en toen ze eenmaal haar plekje had gevonden werd het haar tweede woonkamer. Ze is inmiddels niet meer weg te denken uit het beeld van De Laarhof.

Het is haar doel om uiteindelijk weer deel te nemen aan de arbeidsmarkt. Het vrijwilligerswerk is een mooie opstap om te ervaren hoe het voelt om weer in het ritme van werken te komen. Door De Laarhof kon ze laagdrempelig ontdekken waar ze fysiek en mentaal toe in staat was.

Naast dat ze dit aan het ontdekken is, leert ze ook een hele hoop. Zo heeft ze bijvoorbeeld goed geleerd om haar grenzen aan te geven en dit is iets wat ze in de toekomst altijd kan toepassen.

Ik vroeg Geeta wat het vrijwilligerswerk haar heeft gebracht: “Het vrijwilligerswerk bij De Laarhof heeft mij een hele hoop gebracht in het leven. Doordat ik hier kon zijn en weer onder de mensen ben gekomen werd ik langzaamaan ook mijzelf weer. En nu ben ik er voor andere mensen die mijn hulp nodig hebben en dat vind ik een heel fijn gevoel.”

In de toekomst gaat Geeta nog meer doen binnen het vrijwilligerswerk. In het nieuwe jaar start ze met een cursus om te leren hoe je mensen kan helpen met administratie. Na die tijd zal ze deze dienst gaan aanbieden bij De Laarhof.

De tip Geeta voor anderen is: “Ga gewoon de drempel over en de rest komt vanzelf wel. Dit geldt voor mensen die hulp nodig hebben en mensen die hulp willen geven. Het doen van vrijwilligerswerk is heel erg dankbaar werk.”

De mensen die graag kennis willen maken met De Laarhof nodigen we van harte uit om eens een kijkje te komen nemen in de Laarhof! Alle werkdagen geopend van 10:00-14:00. Op sommige dagen is de Laarhof ook in de avond geopend.

You may also like

Laat een bericht achter

OVER DEZE WEBSITE

wijkdelaar.nl is er voor iedere inwoner van onze wijk. De website is eigendom van de Wijkvereniging de Laar en wordt medebeheerd door diverse instanties in de wijk. Zodat we jou zo goed mogelijk kunnen informeren over alles wat er in de wijk speelt. Heb je tips? Laat het ons weten! 

WIJKVERENIGING DE LAAR

p/a Randweg 2a
6845AC Arnhem

E-mail: info@wijkdelaar.nl

Bank: NL07 INGB 0002 7430 54
KvK nr: 40122547

@2023 – All Right Reserved.
Ontwikkeld en ontworpen door Puur-Communicatie

over De Laar  /  over de wijkvereniging  /  lid worden  /  wijkblad nieuws wijkagenda