Nieuwe invulling jongerenwerk

van Darja Bronsvoort

Nieuwe invulling jongerenwerk in De Laar, Elden, Elderveld en Schuytgraaf

In onze wijken zijn we afgelopen zomer gestart met een nieuwe, intensievere invulling van het jongerenwerk (leeftijd ca 11+ jaar). Dit doen we met Power Plug NL, Youth for Christ en YAZ-jongerenwerk (onderdeel van AM-Supportteam). Ook de Straathoekwerkers van Pactum  blijven van de partij. Deze organisaties kennen onze wijken en de jongeren goed. Zij helpen jongeren bij het vormen van een sterke persoonlijkheid en het ontdekken van hun talenten. Er is aandacht voor wat er speelt in het leven van de jongeren. Naast het aanbieden van verschillende activiteiten, zorgen zij ook voor een passende vakantieprogrammering, denk aan diverse sport- en spelactiviteiten, kickboksen en voetbaltoernooien. Het jongerenwerk zal – elk vanuit hun eigen expertise – actief contact zoeken met jongeren om te achterhalen wat zij graag willen doen en welke ondersteuning zij nodig hebben. Aangenaam kennismaken!  

Power Plug NL: Verbinding, Talent en Toekomst in Motion!

Wij zijn Power Plug NL, een organisatie binnen het sociale domein met een brandende passie voor verbinding en het delen van talent. Vanuit het hart van jongerencentrum Motion zetten wij ons in om een creatieve community te creëren waar jongeren echt bij willen horen. Wij helpen jongeren hun horizon te verbreden en te ontdekken wat ze echt kunnen bereiken, door aanmoediging, verbinding en talentontwikkeling.

De missie is helder: Power Plug NL wil jongeren een beter zicht bieden op de mogelijkheden voor de inrichting van hun toekomst. Of het nu gaat om werk, vrije tijd, of hun potentiële bijdrage aan de samenleving. De basis van Power Plug is de Motion, maar ook op straat, op school, tijdens evenementen, online en achter de voordeur zijn wij actief.

Heeft u een vraag of wilt u meer weten dan kunt u mailen naar Jeffrey Neijs via info@power-plug.nl

Youth for Christ

Laten wij ons even voorstellen: Wij zijn leden van het team van Youth for Christ Arnhem (Arnhem@yfc.nl), onderdeel van Youth for Christ Nederland. We zijn te vinden op verschillende plekken in de wijken met onze herkenbare MOP-bus (Mobiele OntmoetingsPlek). Tijdens een potje voetbal of een gezellig spelletje aan tafel raken we in gesprek met jongeren. Het activiteitenaanbod is dynamisch, omdat we inspelen op de inbreng vanuit de jongeren zelf, zo is er wekelijks een meidenclub en bieden we huiswerkbegeleiding aan. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan ons nieuwe jongerencentrum aan de rand van de wijk Schuytgraaf, naast de parkeerplaats van De Arnhemse Boys. Dit wordt een plek waar jongeren van 10 tot 20 jaar welkom zijn, waar ze zichzelf kunnen zijn en waar er ruimte is om hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen.

Onze oprechte belangstelling voor iedere jongere als individu zorgt ervoor dat we op een subtiele manier met hen mee kunnen denken in hoe zij in de maatschappij staan en willen groeien.

YAZ-Jongerenwerk

In juli zijn wij met YAZ-Jongerenwerk begonnen in de wijken Elden, Elderveld, de Laar en Schuytgraaf. YAZ staat voor Young Arnhem-Zuid. YAZ-jongerenwerk is onderdeel van AM-Supportteam, een jongerenwerkorganisatie uit Arnhem. AM-Supportteam kent zijn oorsprong in Arnhem en heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een steunpilaar voor vele jongeren en gezinnen in Arnhem. Wij voeren het ambulant jongerenwerk uit. Dit houdt in dat wij groepen en individuen opzoeken op straat en kijken hoe we hen kunnen ondersteunen in hun ontwikkeling. Dit kan zijn op het gebied van school, werk of vrijetijdsbesteding. Komende tijd hopen wij samen met de verschillende partners veel te kunnen betekenen voor onze jongeren en gezinnen en er samen een succes van te maken.

Met vriendelijke groet, Sven (sven@am-supportteam.nl)

Pactum

Wij zijn David Gerritsen en Frank Abbenhuis, Straathoekwerkers van Pactum in Arnhem Zuid. Straathoekwerk is al meer dan 25 jaar actief in Arnhem. We werken Zorg gerelateerd, vanuit het Sociaal Preventieve. We trekken langdurig op met groepen jongeren op straat (of daar waar ze zich ophouden), integreren in hun leefwereld, proberen te zorgen dat ze aansluiting blijven houden met de maatschappij (werk, school, andere zinvolle dagbesteding). We houden ze een spiegel voor indien nodig, coachen hen waar nodig  en fungeren als brugfunctie naar regulier jongerenwerk of eventuele verdere hulpverlening.

Met vriendelijke groet, Frank Abbenhuis (frankabbenhuis@vigogroep.nl)

You may also like

Laat een bericht achter

OVER DEZE WEBSITE

wijkdelaar.nl is er voor iedere inwoner van onze wijk. De website is eigendom van de Wijkvereniging de Laar en wordt medebeheerd door diverse instanties in de wijk. Zodat we jou zo goed mogelijk kunnen informeren over alles wat er in de wijk speelt. Heb je tips? Laat het ons weten! 

WIJKVERENIGING DE LAAR

p/a Randweg 2a
6845AC Arnhem

E-mail: info@wijkdelaar.nl

Bank: NL07 INGB 0002 7430 54
KvK nr: 40122547

@2023 – All Right Reserved.
Ontwikkeld en ontworpen door Puur-Communicatie