Dag van de Architectuur Arnhem op 15 juni

van Dick Broere

Vanuit de dag van de Architectuur belichten wij elk jaar een bijzonder stuk van onze stad. Met het vernieuwen van het grootste kunstwerk in de openbare ruimte van Nederland heeft Arnhem met de ‘blauwe golven’ een uniek stuk Buiten-Ruimte. In 2024 richten we ons onder de noemer Buiten-Ruimte op het gebruik, de toegankelijkheid en verblijf in de Arnhemse openbare ruimte. De visie op het gebruik en de inrichting van onze gemeenschappelijke Buiten-Ruimte veranderd mee met de maatschappelijke opvattingen door de jaren heen.  Een spanningsveld waar de belangen tussen meer ruimte voor groen, efficiënte en veilige verkeersroutes maar ook verblijfskwaliteit met elkaar moeten worden afgewogen. Hoe kijken we er in 2024 tegen aan? Hoe kunnen we het publieke domein vormgeven zodat het prettig verblijven en door heen te bewegen is voor iedereen?

Aan de hand van een aantal ‘experts’ in het gebruik van de openbare ruimte kijken we letterlijk door andermans ogen naar het publieke domein. Zo zullen er rondleidingen worden gegeven door (ex)daklozen, en skaters. Hoe bewegen zij door de stad en wat helpt hen qua inrichting daarbij? Naast de huidige gebruikers van de openbare ruimte zijn wij ook heel benieuwd naar het verleden, toekomstige plannen en nooit gebouwde Utopische Arnhemse projecten. Tevens wordt er een kinderworkshop architectuur gegeven. Wandel en verken met ons mee op zaterdag 15 juni vanaf 11:00 vanaf de Arnhemse publieke huiskamer ‘de Eusebiuskerk’. LET OP: reserveren is verplicht via http://www.dagvandearchitectuur-arnhem.nl

 Programma, entree gratis bij inschrijving:

Verleden-Heden-Toekomst

Ontdek jouw stad! Kinderworkshop 6-10 jaar

De stad als skateparadijs

Leven in de publieke ruimte – stadswandeling over dakloosheid

Arnhemse Utopie – Stadswandeling langs ongebouwd Arnhem

Aanvullend hierop organiseren wij ook het Arnhem Architectuur Filmfestival van 11 t/m 15 juni. In Focus Filmtheater gaan wij met sprekers en interessante films verder in op de thematiek rondom Buiten-Ruimte. Tickets zijn te koop bij Focus Filmtheater.

De Architectuur van film (woensdag 12 juni 2024 19:00)

The World Before Your Feet (donderdag 13 juni 2024 19:00)

Best in the World (vrijdag 14 juni 2024 19:00)

Le Corbusier: The Power of Utopia (zaterdag 15 juni 2024 19:00)

Marcel Plomp | Penningmeester
06 100 78 698
Stichting@dagvandearchitectuur-arnhem.nl

Voor meer informatie, zie:
http://www.dagvandearchitectuur-arnhem.nl

You may also like

OVER DEZE WEBSITE

wijkdelaar.nl is er voor iedere inwoner van onze wijk. De website is eigendom van de Wijkvereniging de Laar en wordt medebeheerd door diverse instanties in de wijk. Zodat we jou zo goed mogelijk kunnen informeren over alles wat er in de wijk speelt. Heb je tips? Laat het ons weten! 

WIJKVERENIGING DE LAAR

p/a Randweg 2a
6845AC Arnhem

E-mail: info@wijkdelaar.nl

Bank: NL07 INGB 0002 7430 54
KvK nr: 40122547

@2023 – All Right Reserved.
Ontwikkeld en ontworpen door Puur-Communicatie

over De Laar  /  over de wijkvereniging  /  lid worden  /  wijkblad nieuws wijkagenda