Meer plek voor jeugd in Schuytgraaf: nieuw jongerencentrum komt er

van Darja Bronsvoort

Nieuwe ruimte waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten bij sportpark Schuytgraaf komt er nu gemeenteraad heeft ingestemd met voorstel. Bij sportpark Schuytgraaf komt een plek waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten, mee kunnen doen aan activiteiten en terecht kunnen voor informatie en advies. Ook is daar jongerenwerk aanwezig om jongeren begeleiding te bieden. De Arnhemse gemeenteraad stemde gisteravond in met een voorstel van het college. Met deze plek komt er meer ruimte voor jongeren in Arnhem-Zuid en is er voor deze jongeren in deze wijken straks meer te doen.

Wethouder jongerenwerk Mark Lauriks: “In Arnhem geloven we in het belang van goed jongerenwerk. Want door in jongeren te investeren, investeer je tegelijkertijd in de toekomst van onze stad. Maar voor goed jongerenwerk is soms ook een plek nodig waar je vertrouwen kan opbouwen en je thuis kan voelen. Daarom ben ik blij dat de gemeenteraad ook staat achter deze nieuwe plek voor jongeren in Arnhem-Zuid. Met deze extra ontmoetingsplek geven we de jongeren in Schuytgraaf een ruimte waar ze leren hoe je echt iemand wordt waar mensen tegenop kijken: geen overlast geven maar investeren in jezelf en je omgeving. Dat is hard nodig in Schuytgraaf, want de wijk heeft het grootste aandeel jongeren van de hele stad – en ook jongeren in de wijken ernaast zoals De Laar, Elderveld en Elden kunnen gebruik maken van het nieuwe jongerencentrum.”

Plek voor jongeren uit vier wijken in Arnhem-Zuid

Schuytgraaf is de jongste wijk van Arnhem. Een groot deel van de inwoners van deze wijk bestaat uit jongeren onder de 20 jaar. De gemeente verwacht dat het aantal jongeren ook de komende jaren verder toeneemt. Zowel jongeren als volwassenen en professionals missen al jaren een plek in de wijk waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten. Ook in de nabijgelegen wijken De Laar, Elden en Elderveld is er een gemis aan ontmoetingsplekken voor jongeren. Met de bouw van deze nieuwe plek voor jongeren in Schuytgraaf komt de gemeente daarmee een grote groep Arnhemmers tegemoet. Maar ook in die wijken, met name in Elderveld, wordt op dit moment het aanbod voor jongeren uitgebreid. Meer activiteiten voor jongeren in Arnhem-Zuid

Naast een plek waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten, is er straks ook meer ruimte voor activiteiten voor jongeren. Zoals bijvoorbeeld op het gebied van sport en bewegen en kunst en cultuur. Ook wordt er in samenwerking met basisschool Confetti in Schuytgraaf straks huiswerkbegeleiding aangeboden. Daarnaast wordt er gewerkt aan een nieuw programma voor kinderen, tieners en jongeren in vier wijken in Arnhem Zuid. Op 15 juli is er bovendien een nieuw samenwerkingsverband voor jongerenwerk in de wijken De Laar, Elden, Elderveld en Schuytgraaf gestart. Deze nieuwe plek is daarom ook daarvoor belangrijk, want om in de wijk activiteiten voor de jeugd te organiseren is voldoende ruimte nodig.

Ruimte voor 60 jongeren

In 2021 kreeg het Arnhemse college vanuit de gemeenteraad de opdracht om op zoek te gaan naar een plek voor jongeren in Schuytgraaf. De keuze bij Sportpark Schuytgraaf komt na een zoektocht in de wijk voor een passende plek. Hieruit kwam naar voren dat het niet mogelijk was om gebruik te maken van bestaande gebouwen. De nieuwe plek voor jongeren wordt gebouwd op een weinig gebruikt stuk parkeerplaats naast de sportvelden. Het gebouw bestaat straks uit twee ruimtes die elk plaats hebben voor 25 tot 30 jongeren.

Foto: wethouder jongerenwerk Mark Lauriks met jongerenwerkers die aan de slag zijn gegaan in onder andere Schuytgraaf.

You may also like

Laat een bericht achter

OVER DEZE WEBSITE

wijkdelaar.nl is er voor iedere inwoner van onze wijk. De website is eigendom van de Wijkvereniging de Laar en wordt medebeheerd door diverse instanties in de wijk. Zodat we jou zo goed mogelijk kunnen informeren over alles wat er in de wijk speelt. Heb je tips? Laat het ons weten! 

WIJKVERENIGING DE LAAR

p/a Randweg 2a
6845AC Arnhem

E-mail: info@wijkdelaar.nl

Bank: NL07 INGB 0002 7430 54
KvK nr: 40122547

@2023 – All Right Reserved.
Ontwikkeld en ontworpen door Puur-Communicatie