Oprichting winkeliersvereniging De Laar Oost

van Dick Broere

Interview met de voorzitter

12 augustus aanstaande staat in de planning als de dag waar officieel bij de notaris de winkeliersvereniging De Laar Oost opgericht wordt. Officieus bestaat de vereniging al, maar vanwege Corona heeft het veel tijd genomen voordat bij de notaris een afspraak kon worden gepland. Aangesloten bij de vereniging zijn praktisch alle winkels, o.a. Ethos, JUMBO, de bloemist, de nagelsalon, de bakker, de slager, de kapper en Primera. Gert-Jan van den Brink is voorzitter van de vereniging en hij licht het een en ander toe in het volgende interview.

Gert-Jan, wat is eigenlijk de aanleiding voor de oprichting van de winkeliersvereniging?

“Het idee is dat we samen leuke activiteiten kunnen organiseren voor de wijk. Bijvoorbeeld een Kerstmarkt, een Lentefair, een Zomerfestival, enzovoort. We kunnen elkaar daarin versterken wat betreft kosten, leveren van producten en werken aan bekendheid. Die activiteiten krijg je beter voor elkaar als je samenwerkt.”    

Hoe gaat het met de winkeliers? Hebben zij veel last gehad van Corona?

“Ik kan niemand in de portemonnee kijken, maar mensen blijven komen. Wel zijn enkele winkels een tijdlang dicht geweest, de kapper, Snack-Attack.”   

Hoe ziet men de wijk? Komt de klant vooral uit de buurt?

“De wijk is als een klein dorp. Ik weet niet of alle klanten uit de wijk komen. We hebben klanten uit ook De Laar West en Schuytgraaf. Maar een hoop mensen kennen elkaar. Ik merk dat in de winkel.”

Is het een idee om de winkels van De Laar West te betrekken bij de winkeliersvereniging?  

“Daar is op dit moment nog helemaal geen zicht op. Ik wil het er toekomstig wel over hebben. Maar gezien de winkels daar, dan kan het misschien zijn dat we teveel in elkaars vaarwater zitten. We zouden kunnen kijken of we bepaalde activiteiten gezamenlijk kunnen opzetten.”

Die renovatie van het winkelcentrum, hoe is dat tot stand gekomen? Wat was de aanleiding?

“Dat kwam voort uit een aantal winkeliers en daarover is overleg gepleegd met de eigenaar van het plein en winkelcomplex. Ook Marion Klomp van de Zorgboerderij was daarbij betrokken, en ook de mensen van Team Leefomgeving. Het gaat om bijvoorbeeld het reinigen van tegels, het schoonmaken van straatlantaarns, het bijhouden van bloembakken, enzovoort. Er wordt groot belang gehecht aan het behoud van een goede uitstraling. Ook wordt geprobeerd een groot verloop in winkeliers te vermijden. Stabiliteit, standvastigheid en aantrekkelijk winkelen, dat is het streven.”

Er is een goede samenwerking ontstaan met wijkvereniging De Oostelaar en Zorgboerderij De Kroon. Zijn er plannen voor gezamenlijke activiteiten?

“Jazeker. Met de winkels willen we met kosten en producten een bijdrage leveren aan de activiteiten van de Wijkvereniging en de Zorgboerderij, en omgekeerd wil men bijvoorbeeld van de Zorgboerderij het beheer doen van de bloembakken in het winkelcentrum. We hebben geregeld overleg daarover hoe we die activiteiten het best kunnen organiseren.”

Hoe zijn de contacten met de Woonboulevard? En met de mensen die werken in de Ohra-toren? Is dat te merken, zo’n groot kantoor in de buurt?

“Contacten met de Woonboulevard zijn er niet, het is toch een wat andere wereld. Contact met de Ohra-toren is er ook niet. Het personeel ervan zien we wel. Die komen wat te eten halen bijvoorbeeld.”

Zijn er contacten met de Gemeente Arnhem?

“Ja, er zijn geregeld contacten met de Gemeente, met bijvoorbeeld Harm Jan Kuipers van Team Leefomgeving, en met de wijkagent. Dat heeft te maken met bijvoorbeeld vergunningen voor activiteiten, met eventuele vragen om advies en met veiligheid.”  

Bijschrift bij de foto: v.l.n.r. de winkeliers Ingrid van Brakel van Primera, voorzitter Gert-Jan van den Brink van Van den Brink Keurslager en Rudie Lichtenberg van de Jumbo.

You may also like

Laat een bericht achter

OVER DEZE WEBSITE

wijkdelaar.nl is er voor iedere inwoner van onze wijk. De website is eigendom van de Wijkvereniging de Laar en wordt medebeheerd door diverse instanties in de wijk. Zodat we jou zo goed mogelijk kunnen informeren over alles wat er in de wijk speelt. Heb je tips? Laat het ons weten! 

WIJKVERENIGING DE LAAR

p/a Randweg 2a
6845AC Arnhem

E-mail: info@wijkdelaar.nl

Bank: NL07 INGB 0002 7430 54
KvK nr: 40122547

@2023 – All Right Reserved.
Ontwikkeld en ontworpen door Puur-Communicatie